Wat is de moeilijkste taal ter wereld?

Ben jij ook altijd al benieuwd geweest naar wat eigenlijk de moeilijkste taal ter wereld is? In deze blogpost gaan we dieper in op dit onderwerp en zullen we de vijf moeilijkste talen ter wereld bespreken.

De 5 moeilijkste talen ter wereld

Het is niet gemakkelijk om te bepalen wat de moeilijkste taal ter wereld is, aangezien dit afhankelijk kan zijn van verschillende factoren zoals het alfabet, grammatica en uitspraak. Daarom baseren we ons in deze blogpost op de lijst van het Foreign Service Institute (FSI), dat onderdeel is van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze organisatie heeft een classificatiesysteem ontwikkeld om te bepalen hoeveel tijd het duurt om een nieuwe taal te leren voor Engelssprekenden. Deze lijst hebben we natuurlijk ook nog even overlegd met al onze taalspecialisten bij TempoVertaler. En wat blijkt, ze zijn het grotendeels met deze lijst eens. De top 5 moeilijkste talen ter wereld ziet er als volgt uit:

1. Arabisch

Volgens het FSI (Foreign Service Institute) neemt het leren van het Arabisch ongeveer 2.200 uur in beslag. Dat staat gelijk aan 88 weken intensieve studie. Dit komt voornamelijk door de complexe grammatica en het feit dat er verschillende dialecten zijn die onderling van elkaar kunnen verschillen. Het Arabisch is een taal die wereldwijd wordt gesproken door miljoenen mensen, en het beheersen ervan opent de deur naar een rijke cultuur en geschiedenis.

2. Mandarijn Chinees

Het leren van Mandarijn Chinees vergt ongeveer 2.200 uur aan toegewijde studie, wat overeenkomt met 88 weken. Een van de grootste uitdagingen bij het leren van deze taal is het beheersen van de tonen, die bepalend zijn voor de betekenis van woorden. Met meer dan een miljard sprekers wereldwijd biedt het beheersen van het Mandarijn Chinees enorme mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

3. Japans

Japans staat bekend om zijn complexe schrijfsysteem en uitspraak, waardoor het volgens het FSI 2.200 uur duurt om deze taal te leren. Bovendien kent Japans ook verschillende niveaus van beleefdheid in de taal, wat het nog uitdagender kan maken. Het leren van Japans opent de deur naar een unieke cultuur, fascinerende tradities en de mogelijkheid om te communiceren met meer dan 125 miljoen mensen in Japan en over de hele wereld.

4. Koreaans

Net als bij Japans is ook het Koreaans bekend om zijn complexe schrijfsysteem en uitspraak. Het vergt gemiddeld 2.200 uur aan toegewijde studie om deze taal te beheersen. Het Koreaans is de officiële taal van Zuid-Korea en Noord-Korea. Het leren ervan opent de deur naar de rijke Koreaanse popcultuur, K-drama’s en K-pop, evenals de mogelijkheid om te communiceren met meer dan 75 miljoen mensen wereldwijd.

5. Hongaars

De laatste in de top vijf van moeilijkste talen is het Hongaars, waarvoor volgens FSI ongeveer 1.100 uur nodig is om het onder de knie te krijgen. Dit komt voornamelijk door de vele uitzonderingen in de grammatica en het feit dat Hongaars geen verwantschap heeft met andere talen. Het Hongaars is de officiële taal van Hongarije en wordt door ongeveer 15 miljoen mensen wereldwijd gesproken. Het beheersen van het Hongaars opent de deur naar een unieke cultuur en een rijke literatuur. En natuurlijk de mogelijkheid om te communiceren met Hongaren over de hele wereld.

Conclusie

Zoals je kunt zien, zijn deze vijf talen zeker niet gemakkelijk om onder de knie te krijgen. Het vergt veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen om een nieuwe taal te leren. Helemaal als deze behoort tot de moeilijkste ter wereld. Maar laat je niet ontmoedigen, want met genoeg inzet en passie kun je elke taal beheersen! Dus waar wacht je nog op? Kies een van deze uitdagende talen en begin met leren! Wie weet werk je ooit als vertaler voor TempoVertaler als specialist in een van deze vijf moeilijkste talen. Heb je voor die tijd al een snelle, accurate en kwalitatieve vertaling nodig? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

vertalers in gesprek

Kies ons voor vertrouwen, service en nauwkeurigheid

Ons team van professionele vertalers omvat specialisten uit acht verschillende vakgebieden.
En daarmee bedoelen we vertaalprofessionals die hun vak verstaan!
Wij vertalen professioneel in en uit het Nederlands, Engels, Duits en meer dan 30 andere talen. Vakkundig, zonder gedoe, door
ervaringsdeskundigen en vakspecialisten.

Neem nu contact op

Tientallen

Toegewijde professionals

Duizenden

Jaarlijkse opdrachten

20+

Jarenlange ervaring

Al jarenlang het beste vertaalbureau van de stad.

TempoVertaler onderscheidt zich door haar uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De focus
ligt daarbij op het tijdig leveren van een hoogwaardige vertaling.
Wij koppelen onze klanten aan een vast team van vakspecialisten en moedertaalsprekers, die de
terminologie van het bedrijf en het product of de dienst verstaan.

1

Vakspecialisten

Onze vertalers zijn experts, ieder met een
eigen vakspecialisme.

2

Snel

Uw document kan binnen 24 uur bij u retour
zijn. Vakkundig vertaald.

3

Vertrouwelijk

Alleen onze vertalers zien de documenten
die u ons toevertrouwt. Niemand anders.

4

Communicatief

Wij zijn proactief, communiceren duidelijk en reageren snel. Bij vragen nemen wij contact
met u op.

5

Ervaring

Wij vertalen jaarlijks meer dan 2000 documenten. Vakkundig, snel en
nauwkeurig.

6

Professioneel

Wij staan voor transparantie, eerlijkheid en
kwaliteit.